Textielframe met eigen foto opdruk

Textielframe met eigen foto opdruk

Het textielframe dat floreert bij het Hoogheemraadschap te Rotterdam

Het is één van de snelst groeiende decoratietrends in Nederland: Een textielframe met eigen opdruk. Deze methode van printen maakt het mogelijk om eigen afbeeldingen op een groot doek te printen, en deze vervolgens op een professionele en hoogwaardige manier te installeren. Hierdoor krijg je niet alleen een eye-catcher in bijvoorbeeld een vergaderruimte, het kan de akoestiek ook nog eens verbeteren.

Textielframe met stevig aluminium frame

Om een grote afbeelding op textiel te presenteren moet je met een aantal belangrijke aspecten rekening houden. Enerzijds is het belangrijk dat het textielframe strak gespannen wordt. Het bedrukte doek moet direct strak zijn en mag geen uitzakkingen hebben. Daarnaast moet het bedrukte doek ook jaren later nog steeds mooi erbij hangen. Om dit te bereiken maken wij gebruik van een stevig aluminium frame. In tegenstelling tot veel andere methodes blijft een aluminium frame zelf jaren later erg in vorm, waardoor het bedrukte doek een lange tijd goed presenteerbaar is.
Een ander voordeel van het aluminium frame is het feit dat het een stuk lichter is dan ander framing materiaal. Nu zie je dit bij bijvoorbeeld het ophangen van een poster niet snel terug, maar wanneer je te maken hebt met een textielframe maakt dit een wereld van verschil. Hierdoor is de montage van een textielframe een stuk eenvoudiger en kunnen veel muren dit zonder probleem dragen.

Textielframe met geluidsabsorptie

Achter het bedrukte doek kan geluidsabsorptie geplaatst worden

Ons textielframe wordt geplaatst op een 6cm dik aluminium frame, hierdoor is het mogelijk om geluidsabsorptie achter het doek te plaatsen. Een textielframe wordt vaak geplaatst in grote, open ruimtes. Het nadeel van deze ruimtes is dat ze al snel hol en galmend klinken. Hier biedt een textielframe een uitgelezen oplossing: geluidsabsorberende panelen. Doordat de panelen achter het bedrukte doek worden geplaatst zie je er niks van terug, maar slechts één textielframe kan de akoestiek in een ruimte eigenhandig oplossen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *